Blog
Hazırlık Atlama Sınavına Nasıl Çalışılır?
- 27 Kasım 2022
- Yayınlayan: Earnado
- Kategori: Genel
Üniversitede Hazırlık okumak, 4 yıllık lisans eğitiminin yanında bir yıl İngilizce dersler görerek toplam eğitim süresini 5 yıla çıkarmak olarak ifade edilir. Bir yıl boyunca sadece İngilizce eğitim alarak İngilizcesini geliştirmek için bazı öğrenciler hazırlık okumayı tercih edebilirler. Bunun yanı sıra her öğrenci hazırlık okumayı tercih etmemektedir. Bu öğrenciler İngilizcesini yeterli görüp hazırlık atlama sınavına çalışarak hazırlığı geçmeyi hedeflemektedir.
Hazırlık sınıfı atlama sınavını her üniversite kendi bünyesinde düzenlemektedir. Bununla birlikte hazırlık muafiyet sınavına nasıl çalışılır ve hazırlık sınıfı muafiyet sınavı çalışma taktikleri merak edilen konular arasında yer alır. Dünya Dil ve Akademi olarak bu yazımızda, hazırlık atlama sınavı hakkında merak edilenleri ele alacağız.
Hazırlık Muafiyet Sınavı Geçme Taktikleri
Hazırlık Muafiyet sınavında geçer not ya da yüksek puan almak isteyen tüm öğrencilerin bilmesi gereken çeşitli taktikler bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir:
- İngilizce Listening (Dinleme) Alıştırması
İngilizce dinleme pratiği, duyduğunuzu anlamanıza yardımcı olurken kelimelerin telaffuzlarını da öğrenmenize olanak tanır. Dinleme alıştırması yapmak için çeşitli podcastler dinleyebilir ya da farklı aksanların konuşulduğu dizileri izleyebilirsiniz. Hazırlık atlama sınavına hazırlanırken dinleme alıştırmaları uygulamalısınız. Bu İngilizce listening (dinleme) ve speaking (konuşma) alıştırması yapmanıza da olanak sağlar.
- Geçmiş Yıllara Ait Soruları İnceleyin
Üniversitenizin hazırlık atlama sınavına girecekseniz eski yıllara ait bazı soruları incelemenizi tavsiye ederiz. Bunlar üniversitelerin kendi sitelerinde dahi bulunabilecek sorulardır. Geçmiş yıllara ait soruları çözmek, size sınavda çıkabilecek konular ve soru tipleri hakkında bilgi verecektir.
- Grammer Çalışın
Hazırlık muafiyet sınavından başarılı bir puan almak için İngilizcenizin belirli bir düzeyde olması gerekir. Bunun için dil becerilerinin yanı sıra İngilizce gramer bilginizi de geliştirmeniz önemlidir.
Hazırlık Atlama Sınavında Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almalıyım
Hazırlık Atlama Sınavlarında Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin değerlendirilir. Hazırlık atlama sınavında başarılı olmak için 60 ve üzeri puan almak gerekir. Bu puanlama, üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterir. Kendi üniversiteniz için geçme notunun ne olduğunu okulunuzun web sitesinden ya da yetkili kişilerden öğrenebilirsiniz. Ayrıca hazırlık atlama sınavını geçmek için en az B1 İngilizce seviyesine sahip olmanız gerekir. B1 dil seviyesinde artık okuduğunuzu anlayabiliyor ve temel konuları biliyor olursunuz. Bu durum ise sınavdan iyi bir puan almanıza olanak tanır.
İngilizce Proficiency sınavı; okuma, dinleme, yazma ve konuşma gibi bölümlerden oluşur. Sınav kapsamını da yine okulunuzun web sitesinde yer alan açıklamalardan ya da yetkili kişilerden öğrenebilirsiniz.
Dünya Dil ve Akademi Hazırlık Atlama Sınavı Kursları
Dil öğretiminde birden fazla dilin anadil olarak koşulabilmesi, dil öğrencilerinin eksiklerini görebilmesi açısından son derece önemlidir. Dünya Dil ve Akademi Hazırlık Atlama Kursu, uzman eğitmen kadrosu ile İngilizcenizi geliştirmenize ve hazırlık sınavından yüksek puan almanıza olanak tanır.
Sunduğumuz eğitim ve çeşitli alıştırmalar ile kısa süre içerisinde son derece profesyonel bir dil eğitimi almanıza olanak tanıyoruz. Hazırlık muafiyet sınavlarına hazırlanmak için alternatif çalışma sistemleri geliştiriyor ve dil eğitimi almak isteyen herkes için başarılı olmayı mümkün hale getiriyoruz.
Dünya Dil ve Akademi olarak bu yazımızda hazırlık muafiyet sınavı hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık. Amacımız, dil eğitiminde birden fazla dilin anadil olarak kullanılması ve dillere olan hâkimiyetin varlığını sürdürebilmenizdir. Kayseri yabancı dil kursu Dünya Dil ve Akademi uzman eğitmen kadrosunun başarısı ile çeşitli hizmetler sunar. Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.